“Wij vinden het ook een vreemde beslissing”

Het ministerie van OCW heeft de eindtoetsen in 2024 gepland in de week voor carnaval én de carnavalsweek zelf. Niet iedereen is daar even blij mee. Zo stuurden GS van de provincie Noord-Brabant al een brief naar de minister met het verzoek de planning aan te passen. Tot nu toe nog zonder resultaat. DitisHelmond deed navraag bij diverse Helmondse basisscholen om de reacties eens te peilen.

Wat direct opviel, was het feit dat sommige basisscholen nog helemaal niet stilstaan bij die, op z’n minst, onhandige planning. Dat was bijvoorbeeld het geval bij basisschool Silvester Bernadette. Bij basisschool De Goede Herder is het nieuws intussen wél al geland. Maar daar lijkt men zich niet zo druk te maken. “Het is onhandig. Aan de andere kant is het niet anders”, zegt juffrouw Mechteld van Oorschot, verantwoordelijk voor de coördinatie van de bovenbouw. “We zijn hier al hard bezig met de planning en ik denk ook echt niet dat de minister nog terugkomt op zijn beslissing.”

Niet echt verrast

Bij De Goede Herder is men niet echt verrast, maar jammer vindt men het wel. “Het gonsde al een hele tijd”, aldus Mechteld. “Via allerlei kanalen kregen we uiteindelijk ook de bevestiging. We hebben wel alles in de week voor carnaval gepland, want je kunt niet verwachten dat kinderen die de toets hebben gemist deze in de carnavalsweek zelf nog moeten inhalen. Wij gokken erop dat dit niet nodig is. Je kunt wel merken dat iemand uit Den Haag dit heeft bedacht. Het is immers maar carnaval. We vonden het ook een bijzondere keuze. Maar het is wat het is. We moeten er ons simpelweg op aanpassen. Normaal hebben we activiteiten op maandag en dinsdag in de week voor carnaval, zoals een Gekke-Haren-Dag. Dat doen we komend jaar dus niet. We wachten tot de toets voorbij is. En zo hebben we meer zaken aangepast. Misschien lukt het de provincie nog om de minister te overreden. Maar nogmaals: ik ben er bang voor.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *