• wijkbezoek
  • Tijdens het wijkbezoek van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond op 4 maart kwam de burgermeester, mevrouw Blanksma met enkele wethouders samen naar de wijk Rijpelberg. Met vertegenwoordigers van Woonpartners, de LEVgroep, de wijkraad, de politie en enkele ambtenaren van de gemeente bezocht de burgemeester deze wijk in Rijpelberg. Voor de start van het wijkbezoek werd er verzameld bij speeltuin de Rijpelroets. Daar vond  eerst een soort briefing plaats onder het genot van een lekkere kop koffie of thee. Het was wel een beetje fris en aangezien de Rijpelroets geen binnenruimte heeft, vond alles buiten plaats.

Na de briefing volgde het wijkbezoek via een wandeling en de eerste stop werd het Repaircafé aan het Groningenhof. Zij werden ontvangen door Johan Megens van het Repaircafé  en kregen een korte uitleg van een vrijwilliger die vertelde wat zij daar deden en op welke manier.

Daarna vervolgden de bezoekers hun wandeling richting de Scouting maar namens een iets langere route om ook even naar Berkendonk te kijken. Ook hier werd er even gepraat en werd er gekeken naar de recreatieplas, waarna de wandeling werd vervolgd richting Scouting Rijpelberg. De gasten werden daar ontvangen met koffie en thee en ook hier werd er even gepraat over het wel en wee van de scouting en hun plannen. Na een klein half uurtje werd de wandeling hervat naar de laatste halte, Wijkhuis de Brem.

Wijkhuis De Brem

Bij binnenkomst werd het gezelschap ontvangen en welkom geheten door Kamil Colle (de beheerder) en zijn assistente Beata Gajda. Zij verrasten het bezoek met mooi gedekte tafels  voor de lunch. Het rook er heerlijk naar soep en de broodjes stonden uitnodigend in een lange rij op de tafels. Zowel Kamil als Beata begonnen met het toespreken van de gasten terwijl de laatstgenoemden al lekker konden beginnen met de lunch. Tot slot begon Albert van Dam van de wijkraad Rijpelberg te spreken en werd er daarna even besproken hoe men de wandeling vond en wat hun bevindingen waren. Tijd voor de wijkreporter om de mensen te bedanken voor hun gastvrijheid waarna hij vertrok naar zijn volgende reportage. Het was wel een interessante wandeling…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan de wijkambassadeur Fleur Mans.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *