Wilma Michielsen van Dierenambulance Helmond overleden

Oprichtster Wilma Michielsen van de Stichting Dierenambulance Helmond is woensdag overleden. Zij heeft op 4 oktober 1986  de stichting opgericht.

In 2012 moest zij al haar werkzaamheden vanwege haar gezondheid grotendeels inkrimpen, er was in 2011 kanker bij haar geconstateerd. Desondanks heeft zij zich op de achtergrond altijd nog bezig gehouden met haar ‘kindje’, de Dierenambulance en dan vooral ‘haar’ dierenasiel.

Droom

In 2008 kwam een grote droom van haar uit. Een eigen gebouw voor de Dierenambulance, een plaats voor kantoren, en een plaats voor de ambulances. Dit mede dankzij de steun van toentertijd Helmonds Belang. Vanaf maart 2010 werd er keihard gewerkt in het gebouw aan de Grasbeemd 17 om het gebouw om te toveren tot een asiel. En in september 2010 was het zover, de grootste droom van Wilma kwam uit: een dierenasiel in Helmond.

Het leven van Wilma Michielsen stond in het teken van dieren, ze leefde voor de dieren. Als er problemen waren met een dier kon je haar dag en nacht roepen, dan stond ze altijd klaar. Haar uitspraak was altijd: “Er is geen groter monster dan de mens! Die doen onschuldige dieren van alles aan.”

Ze zal door velen gemist worden. Vooral door de dieren.

Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
 E-mail: 
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. Ik ben volledig arbeidsongeschikt. Ben vrijwilliger bij de Dierenambulance en bij Dit is Helmond. Voordeel hiervan is dat ik veel vanuit huis kan werken op dagen en tijden dat ik me goed voel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *