• winkels en terrassen

De  winkels en terrassen mochten op woensdag 28 april weer gewoon open mits de coronaregels maar in acht zouden worden genomen. Als wijkreporter wilde ik wel eens zien of de mensen er echt zin in hadden. Nu, ik had alle gelegenheid om daar achter te komen.

Overal was het behoorlijk druk. Het begon al bij de winkel van Action. Een lange rij wachtenden die daar hun inkopen wilden doen. Dus stonden de klanten in een lange rij geduldig te wachten op hun beurt om de winkel in te kunnen. En in het winkelstraatje van de Speelhuisboulevard hadden de winkeliers zelfs de straat versierd met oranje vlaggen. Het zag er ook zeer gezellig uit.

Toen een rondgang langs de Helmondse terrassen in de binnenstad. De Deftige Aap had het lekker druk. En bij welk terras je ook kwam, het was gewoon erg druk. De mooi volgens de coronaregels neergezette stoelen zaten vol met lachende en vrolijke mensen die zaten te genieten van een lekker koud getapt biertje of iets anders.

Ook bij the Count of Coffee was het terrasje bezet. En de koffie was er heerlijk. Toen begaf ik me naar Bobby’s Beach en meteen waande ik mij op vakantie in een ver zonnig land. Daar zaten jongelui te genieten in de ligstoelen met de blote voeten in het zand. Iets verderop zaten enkele jongelui te genieten van een ijskoude verfrissing onder de zomerse parasol.

Ook bij hotel West End was het terras bezet en de vlonders bij het water op het Havenplein waren volledig bezet. Er was geen stoel meer te bemachtigen. Het personeel liep zich de benen uit het lijf en toen ik aan een serveerster vroeg hoe zij het vond lachte ze en zei vrolijk dat het een geweldig moment was om weer te mogen werken. Het was duidelijk te merken dat de mensen er erg aan toe waren om weer eens te genieten. Laten we hopen dat de opening van winkels en terrassen lang mag voortduren.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Ook het team van DitisHelmond TV trok de stad in en vroeg mening van menig Helmonder over de terrassen:

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *