Winnaar P.C. Hooftprijs Maxim Februari bij Literair Café

Jurist, filosoof en schrijver Maxim Februari is op 25 mei te gast bij het Literair Café Helmond in Het Speelhuis. Behalve romans schrijft Februari ook essays en publiceert hij wekelijks een column op de opiniepagina van NRC Handelsblad. Voor zijn werk kreeg hij meerdere literaire prijzen, van de Multatuliprijs in 1990 voor zijn debuutroman tot de P.C. Hooftprijs in 2020 voor zijn gehele oeuvre.

Boeken van zijn hand zijn onder andere De literaire kring en Klont. Februari is een scherpzinnig denker, met een al even scherpe pen, die het niet schuwt om maatschappelijke thema’s aan de kaak te stellen, zoals blijkt uit de columns voor NRC. Onderwerpen die in Maxim Februari’s werk regelmatig terugkomen zijn digitalisering in de maatschappij en de grondrechten van burgers.

Februari wordt geïnterviewd door Theo Hakkert, journalist, literatuurrecensent en jurylid van de Libris Literatuurprijs. De avond start om 20.00 uur, de foyer en bar zijn vanaf 19.00 uur geopend. Kaarten kosten € 6,- en kunnen gekocht worden via www.theaterspeelhuis.nl of aan de kassa.

Schrijver Maxim Februari (Foto: Niek Stam)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *