WoCom brengt energie naar bewoners Annawijk

De grote opknapbeurt van de sociale huurwoningen in de Annawijk heeft bij bewoners veel overlast gezorgd. Nu alles klaar is geeft WoCom de bewoners graag ‘nieuwe energie’. “We hoorden al van bewoners dat ze merken dat de energielasten dalen nu de woning energiezuiniger is. En dat hun wooncomfort is toegenomen. Maar wij wilden daar een schepje bovenop doen”, vertelt Mirjam Kräwinkel, directeur-bestuurder bij woCom.

Daarom ging zij samen met enkele medewerkers alle bewoners langs met een tas vol energie. “Normaal gesproken sluiten we zoiets samen af. Vanwege corona kozen we voor een persoonlijk voordeurgesprek. Op afstand, maar toch dichtbij.” Elke bewoner ontving een tas vol duurzame producten, zoals  LED-lampen, die de bewoner nog meer oplevert.

Met het overhandigen van een tas vol duurzame energie, is er een einde gekomen aan het renovatieproject van woCom in de Annawijk. In totaal werden er door de woningcorporatie 81 sociale huurwoningen duurzaam verbeterd.

De film van de renovatie staat op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=juLMUGrJfWg

App voor energieverbruik

De afgelopen maanden werden de woningen geïsoleerd en onder andere voorzien van nieuwe daken, zonnepanelen en kozijnen met tripple glas. Omdat de woningen volledig gasloos zijn geworden, zijn de cv-ketels verwijderd en zijn er warmtepompen aangesloten. Bewoners kunnen een app installeren om hun energieverbruik per maand te meten. Met deze app wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel energie de zonnepanelen opwekken en hoeveel energie de warmtepomp verbruikt.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Austeja Jonikate - Redactie

Ik ben Austeja en ik kom uit Helmond. Ik studeer journalistiek in Utrecht en ik ben een van de nieuwe aanwinsten van DitisHelmond.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *