Word jij de zadenprins of -prinses?

Met het thema: word jij zadenprins of -prinses? wil de Stadstuin Helmond kinderen weer laten zien waar en hoe de groenten groeien en smaken. Daarom is er op woensdag 10 mei van 14.00- 15.30 uur speciaal een zaaidag voor kinderen.

Tijdens deze ‘Kidsdag’ nemen de vrijwilligers van de Stadstuin de kinderen mee in het zaaiseizoen. Word jij de zadenprins of -prinses en durf jij het aan om de hoogste zonnebloem te telen? Kinderen leren hoe ze een perspotje moeten maken en zaaien dan een eigen zonnebloem. Ook maken ze een eigen tuinkerspoppetje. (Wel graag een wc-rolletje meenemen). Ook krijgen de kinderen een rondleiding door de tuin en over de akker. Wil jij aan de ‘Kidsclub’ deelnemen? Geef je op vóór 9 mei en kom woensdag dan gezellig naar de Stadstuin Helmond, Meanderlaan 6 in Brouwhuis.
Er zijn kosten aan verbonden, maar als je ouders een gemeentelijke inkomensverklaring hebben en ingeschreven staan bij Stichting Leergeld, dan geldt er een ander tarief. Vraag dan de ‘Puur en Zuiver Voeding pas’ aan. En tegelijk word je gratis lid van de ‘Kidsclub’. Bij te veel animo kan het zijn dat er een extra dag toegevoegd wordt op zaterdag.

Wil jij ook vrijwilliger in de tuin zijn?

De Stadstuin Helmond is altijd op zoek naar vrijwilligers. Vooral mensen voor in de akker, die het leuk vinden om mee te helpen met zaaien, plantjes zetten, onkruid wieden et cetera. Ook voor onderhoud van de voortuin. De Stadstuin zoekt ook hulp bij het opzetten van kinderactiviteiten. Heb je interesse, loop dan eens bij de Stadstuin Helmond binnen.

Foto: Nicole van de Rijt

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *