Wethouder Cathelijne Dortmans heeft vrijdagmiddag World Press Photo Exhibition in Brabant in de expositieruimte van De Cacaofabriek in Helmond geopend. 

Jochem Otten en raadslid voor Groen Links in Helmond Sanae Yahia deden een woordje en vertelden de aanwezigen over de foto die hen het meeste raakte op deze tentoonstelling. 

De World Press Photo Contest bekroont de beste fotojournalistiek en documentairefotografie van het afgelopen jaar. Dit jaar werden de winnaars gekozen uit 64.823 foto’s, door 4.066 fotografen uit 130 landen, vertelde Julia Kozakiewicz de expositiemanager voor de microfoon van DitisHelmond.

De World Press Photo Foundation heeft ervoor gekozen hun selectiestrategie aan te passen om een meer globale en betere geografische balans van perspectieven te bieden.

Zowel de wedstrijd als de tentoonstelling is daarom deze keer verdeeld in zes regio’s (Afrika, Azië, Europa, Noord- en Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië en Oceanië) en vier categorieën (Singles, Stories, Long-Term Projects en Open Format). 

Tot zondag 19 februari is de wereldse World Press Photo Exhibition in de expositieruimte van De Cacaofabriek in Helmond te bezoeken.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *