Zeilvereniging Berkendonk populair bij de jeugd

Op een van mijn fietstochtjes door de wijk kwam ik terecht bij de recreatieplas Berkendonk en zag een kleurrijk tafereel op het water bij Zeilvereniging Berkendonk. Ik fietste erheen en maakte kennis met de heer Geert Kluijtmans, secretaris van de zeilvereniging JZVB (jeugdzeilvereniging Berkendonk). Geert vertelt: “Wij zijn opgericht op 24 september 2003 en sinds 2004 zitten wij hier op Berkendonk. Het zijn voornamelijk de jongeren die hier komen zeilen. De leeftijd voor kinderen die willen zeilen is vanaf 8 jaar.”

Als je wilt leren zeilen bij de JZVB kun je een cursus volgen om het zeilen goed onder de knie te krijgen. En om het zeildiploma te halen voor jeugdzeilen en de Zwaardboot. Dat heet officieel het diploma cwo 1 en cwo 2. Een lesjaar bestaat uit 10 zeillessen en dat zijn een zwembadles, acht buitenlessen en het clubkampioenschap.

De vereniging varen nu ook met moderne Laser Pico’s maar ze beginnen natuurlijk met het gewone zeilbootje. De lessen worden op zondag gegeven en zaterdags is er meestal les voor volwassenen. Dat zijn vaak de ouders die met hun kinderen zeil-enthousiast zijn geworden. Zij doen dat soms omdat zij zelf met hun kinderen willen zeilen of al een boot hebben. Zo kunnen zij altijd hun kinderen raad geven of om leren gaan met de boot. Zij leren onder andere het optuigen en aftuigen van de boot. De vereniging organiseert ook elk jaar een zeilkamp. Wanneer je meer info wil kijk dan op de website van Zeilvereniging Berkendonk of stuur een mailtje sturen naar info@jzvb.nl

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.