Bruheze bestaat 60 jaar. Dit weekend is er een vol programma compleet met feestavonden en andere activiteiten. Vandaag was er een zeskamp voor de jeugd.

Ze hadden er twee jaar op moeten wachten en vooral voor de elftallen die kampioen werden was het een kleine tegenvaller dat er geen kampioensfeest gehouden kon worden. Maar nu de grootste ellende achter de rug is werd het tijd voor een feestje. En wat voor een. Er werd een zeskamp weekend georganiseerd, met uiteraard na de strijd gezellig kletsen met een lekker drankje erbij. Er waren enkele elftallen kampioen geworden dus dat was mooi mee genomen.

De planning was zaterdag en de zondag. Maar ook hier werd er iets veranderd. Het eerste elftal kan nog promoveren en de halve finale werd donderdags gespeeld. Als Bruheze zou winnen moesten zij de zondag de finale spelen. En of zij nu wonnen of niet, zij waren dus niet aanwezig bij de zeskamp op zondag. Dus werd de zondag afgelast. Dat nam niet weg dat de organisatie zich op de zaterdag vroeg in de morgen in het zweet werkt om de velden in orde te brengen. Het was mooi om te zien. Van verre afstand kon men de velden al zien want er waren gigantische luchtkussens opgezet. Een van de kussens was de favoriet, omdat de kinderen daar na het werken op dit kussen belandden in een zwembadje. Het aantal kinderen dat meedeed werd geschat op ruim honderdvijftig en die moesten allemaal bezig gehouden worden. Dus waren er veel teambegeleiders aanwezig die de kinderen van onderdeel naar onderdeel begeleidden. Er werd vanwege het warme weer wel extra drinkpauzes ingelast en er werd ook ijsjes uitgedeeld. Dat was zeker naar de zin van de kinderen. Bruheze had het goed geregeld. Naast de enorme kussens was er ook een enorme (feest) tent opgezet, alleen was het daar wel een beetje te warm voor.  Daardoor stonden kinderen en volwassenen meestal buiten de tent in de schaduw, waar ook overal waterpunten waren neer gezet. De hele middag werd er flink gesport op de velden en na afloop was iedereen het eens: het was een mooie dag en nu nog lekker genieten van het feest….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.