Zingend de kerst in met mannenkoor Lambardi

Mannenkoor Lambardi neemt Helmond zingend de kerst in met twee concerten. Ze zijn te beluisteren op dinsdag 12 december en zondag 17 december.

Op dinsdag 12 december begint om 20.00 uur het concert van Lambardi samen met het Sophia Chamber Choir. Samen nemen zij Helmond zingend de kerst mee in met hun optreden in de Trudo-kerk in Stiphout. Kamerkoor Sophia uit Kyiv (Kiev) Oekraïne doet op haar Europese tour ook Nederland aan. Vanaf 2014 neemt het koor regelmatig deel aan internationale concoursen, met groot succes. Zo wonnen ze in april van dit jaar de eerste prijs in de EGP, European Grand Prix For Choral Singing, in Hongarije. De toegang voor dit concert is gratis. Na afloop kunnen bezoekers doneren voor goede doelen in Oekraïne.

Sophia Chamber Choir

Zondag 17 december geeft Lambardi samen met de Rimboband een kerstmatinee in theater Het Speelhuis. Het concert begint om 14.30 uur. De Rimboband oefent elke donderdagavond gezamenlijk en individueel aan hun repertoire uit de klassieke en moderne muziek. Ook de jeugdopleiding doet op die avonden volop mee. Sinds september 2023 heeft de jeugdopleiding een doorstart gemaakt en biedt zo kansen voor jeugd en jongeren om samen muziek te maken. Samen muziek maken levert een bijdrage aan zelfstandigheid, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid van de leden.

Rimboband en Lambardi

Foto’s: Website Sophia Chamber Choir en Website Lambardi

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *