Zoek jouw baan op de ‘Leer en Werk Markt’ in Helmond

Zoek je naar een baan, maar weet je niet precies wat je wilt of wat bij je past? Neem dinsdag 25 juli eens een kijkje bij de Leer & Werk Markt in Helmond. Deze is van 13.00 tot 15.00 uur plaats in de gezamenlijke ontvangstruimte van Senzer en UWV aan de Churchilllaan 109 in Helmond.

Op de Leer & Werk Markt komen werknemers en werkgevers samen. Het doel is om een goede match te vinden. Vooral mensen die toe zijn aan een nieuwe stap in hun carrière en een ander beroep zoeken, kunnen informatie opdoen.

Er zijn genoeg beroepsgroepen waar veel vraag is naar nieuwe mensen. Manager Inge van Stiphout van Leerwerkloket Helmond de Peel legt uit; “De technische branche behoefte heeft aan nieuwe krachten. Denk bijvoorbeeld aan installatiemonteurs. Ook de zorg staat te springen om nieuwe werknemers en datzelfde geldt voor de IT-sector.”

Omscholen
Heb je interesse in een baan in de techniek, zorg of ICT? Dan is het missen van een diploma hiervoor geen belemmering. Je kunt je laten om- en bijscholen. Daardoor kun je zonder relevante diploma’s in deze beroepsgroepen aan de slag.

Leerwerkloket Helmond de Peel helpt hier vervolgens bij; “We kunnen mensen helpen bij omscholing. Houd er wel rekening mee dat zo’n omscholingstraject altijd pittig is. Je moet je een nieuw beroep eigen kunnen maken en theorie- en praktijkervaring opdoen.”

De duur van een omscholingstraject verschilt echter per branche. “Als je een baan in de zorg wilt, kan het een jaar duren. Gedurende dat jaar ga je één dag in de week naar school en de rest van de tijd werk je. In de IT-branche werkt dat anders. Dan ben je zes weken lang vrijwel dagelijks met theoretische kennis bezig. Hierna kun je direct fulltime aan de slag.”

Alleskunner
Er is dus veel vraag naar personeel. Hierdoor is een nieuwe job scoren toch een fluitje van een cent? Echter blijkt dat in de praktijk tegen te vallen, vervolgt Van Stiphout: “Het lijkt soms alsof er een mismatch is tussen vraag en aanbod. Werkgevers zoeken een alleskunner: het schaap met de vijf poten. Die bestaat niet. Hieruit volgt dat het beter is om ruwe diamanten eruit te pikken en bij te schaven. Daar helpen we graag bij.”

Offline en online
Je kunt de markt ‘live’ bezoeken of ervoor kiezen om vanachter je pc het event te bezoeken. Op de pagina van de werkgevers kun je filmpjes en vacatures van deelnemende werkgevers bekijken. Op de pagina opleidingen vind je heel veel informatie over verschillende beroepen en opleidingsrichtingen.

[Foto’s: Leer- en Werk Markt Helmond]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Frank van de Ven

Redacteur en verslaggever van Dit Is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *