Zuid-Willemsvaart als omleidingsroute Limburgs water

Momenteel vindt er een Limburg een watersnoodramp plaats. De scheepvaart over de Maas – van Den Bosch richting Maastricht – is daardoor gestremd. Rijkswaterstaat leidt de scheepvaart om over de Zuid-Willemsvaart of het Wilhelminakanaal.

Waterstand van Zuid-Willemsvaart

Momenteel is de waterstand van de Zuid-Willemsvaart iets hoger dan normaal. Dit wordt bijgehouden door Rijkswaterstaat die dat meet doormiddel van sensoren die hangen bij Sluis 9 en bij Sluis Helmond in Helmond. De verwachting is dat de waterstand niet veel meer zal gaan stijgen dan dit. De bron van de Zuid-Willemvaart keert weer terug naar de normale waterstand. Wel valt hier te spreken over een plateau. Een plateau houdt in dat de waterstand voor een langere tijd hoger zal zijn dan normaal.

Hulpverleners

Momenteel zijn er Helmondse hulpverleners druk aan het werk in Limburg. Volgens de laatste informatie helpen de Helmondse hulpverleners mee met het evacueren van de woningen in Limburg. Ook een dienstverlener in de regio rijdt daar rond om de mensen te helpen.

Overige steden in Brabant

Momenteel begint het water in de Brabantse kanalen te stijgen. Dit houdt in dat ook Brabant het een en ander te doen krijgt met wateroverlast. Momenteel is het water rondom Den Bosch aan het stijgen. En dat kan voor die stad erg spannend worden. Den Bosch heeft namelijk ondergrondse grachten door de stad heen. En dat kan voor veel schade zorgen.

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.