Cameratoezicht NS slaat alarm, fietsendief heel snel gepakt

De politie heeft dinsdagmiddag op station Helmond een fietsendief aangehouden. Dat gebeurde na een snelle melding van het cameratoezicht van de Nederlandse Spoorwegen. Medewerkers van de meldkamer zagen via het interne camerasysteem dat in de NS-fietsenstalling een man bezig was met doorslijpen van een fietsslot.

De politie werd direct gewaarschuwd en ging met meerdere eenheden naar de stalling. Toen de dief de politie zag aankomen, gaf hij zich direct over. Hij had het ringslot van een elektrische damesfiets al opengeslepen en was nog bezig met een tweede. De man is op heterdaad aangehouden voor de fietsendiefstal.

Lees ook: Explosie fietsendiefstallen op station Helmond, burgemeester wil actie

De laatste tijd is er een flinke toename van het aantal fietsendiefstallen bij de fietsenstalling van het centraal station in Helmond. De politie probeert dat samen met de NS en de gemeente Helmond te voorkomen. Na diefstallen kan de politie beelden van beveiligingscamera’s bij de NS opvragen. Nu werd de diefstal dus ‘live’ gezien en kon de politie na de melding meteen ingrijpen.

 

Foto: Facebook politie Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *