Helmond Marketing hield in samenwerking met de stichting Volop Brabant  een creatieve wandeling voor geïnteresseerden om ideeën op te doen voor de (steeds meer ) lege panden in het centrum van Helmond. In café Lokaal 42 werden de belangstellenden ontvangen door Marcel Stevens, een bekende Helmondse duizendpoot op het gebied van cabaret en andere gelegenheden. Aanwezig waren ook Linda Haverkamp (Helmond Marketing) en wethouder Erik de Vries.

Verder waren er nog meer prominenten aanwezig zoals makelaars, pandeigenaren en ondernemers zoals de Deftige Aap, Gerard van Hal en de bibliotheek.

Na een welkomstwoord van Stevens en een korte toelichting door wethouder De Vries, nodigde Linda Haverkamp iedereen uit om aan de creatieve wandeling deel te nemen in het centrum. De wandeling ging langs enkele leegstaande panden in de Kerkstraat, de Veestraat en de Elzaspassage.

Ideeën

Ondertussen konden er vragen gesteld worden aan de gidsen Linda Haverkamp en horecaman Geert Blenckers. En vragen waren er zeker. Maar er werden ook heel veel ideeën en mogelijkheden genoemd. De panden zijn geschikt voor lokale, culturele, maatschappelijke en sociale initiatieven en alles werd op papier gezet zodat de stichting er mee aan het werk kon.

Elk idee was mogelijk, hoe gek deze ideeën ook klonken. Als het te realiseren is en mogelijk is worden ze zeker besproken. Daarna komt er een moment dat de initiatieven besproken worden. Het was in ieder geval een nuttige en hoopvolle en vooral creatieve wandeling.

Samen met de stichting VOLOP Brabant starten de gemeente Helmond en Helmond Marketing het project VOLOP Helmond. Door samen te werken met lokale pandeigenaren, makelaars en ondernemers wil VOLOP Helmond lokale initiatieven een podium bieden in leegstaande panden. Een prachtige kans voor lokale, culturele, maatschappelijke en sociale initiatieven om het centrum van Helmond aantrekkelijker te maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Haverkamp, projectleider VOLOP Helmond via linda@volophelmond.nl

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *