Dierenasiel bijna leeg: geen ‘Dier van de week’

Corona

Iedere week ziet u hier een dier van de week voorbijkomen. Maar voor de tweede keer in dit coronajaar is het dierenasiel aan de Grasbeemd bijna leeg. Zie ook https://ditishelmond.nl/dierenasiel/

Vorig jaar rond deze tijd hadden we een interview met Twan Spierings, bedrijfsleider van de Dierenambulance. Toen was het dierenasiel ook voor de helft leeg.

De vier katten die er op dit moment nog zitten zijn allemaal al besproken. Ook zitten er nog twee kittens van 4 maanden, maar die moeten nog gesocialiseerd worden en die kunnen dus nog niet geplaatst worden.

Dit is natuurlijk geweldig nieuws voor de dieren. Zoals u in het interview met Twan Spierings kon horen, probeert de Dierenambulance te voorkomen dat het dier in een impuls wordt aangeschaft. Het is natuurlijk verschrikkelijk wanneer de asielen na de pandemie vollopen met afgedankte coronadieren.

Er blijven natuurlijk altijd dieren binnenkomen, die gevonden zijn. Die moeten veertien dagen in bewaring blijven. Dit is wettelijk vastgelegd. Er kan zich altijd nog een eigenaar melden. Ook komen er zieke of gewonde dieren binnen die verzorging nodig hebben. Het kunnen huisdieren zijn of dieren uit de natuur. Als de eigenaar zich niet meldt, kunnen de huisdieren geplaatst worden en op deze site als dier van de week.

Kittenseizoen

Op dit moment begint de dierenambulance zich ook al vast voor te bereiden op het ‘kittenseizoen’. Want zoals ieder jaar zullen vanaf april en mei de kittens en zwangere poezen wel weer binnenstromen. Het is dan altijd weer flink aanpoten voor de medewerkers. Het is dan ieder jaar weer een hele puzzel om alle weeskatjes bij een pleeggezin onder te brengen. De dierenambulance zoekt dan ook ieder jaar weer pleeggezinnen om kittens en zwangere poezen op te vangen. Over het opvangen van de kittens moet niet te licht worden gedacht. De kleintjes hebben om de drie uur een flesje nodig en moeten gestimuleerd worden om te plassen en poepen.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Regina Blok

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *