Dit is Helmond zoekt wijkcorrespondenten

Dit is Helmond is op zoek naar wijkcorrespondenten. Ben jij iemand die met je neus bovenop het nieuws in jouw eigen wijk zit? En wil je graag dat dit nieuws wereldkundig wordt gemaakt? Misschien heb je dan wel interesse in een functie als wijkcorrespondent bij de lokale omroep.

Dit is Helmond heeft als lokale omroep de taak van ‘waakhond’. Misstanden, zaken die anders kunnen of moeten, inbraken, diefstallen, vandalen, gevaarlijke verkeerssituaties: alles wat maar op de een of andere manier speelt in de buurten en wijken van onze stad, heeft onze aandacht. ‘Dichtbij de inwoner staan’ is immers een van de belangrijkste opgaven die we onszelf stellen. Helaas ontbreekt het ons regelmatig aan ‘handjes’. Of beter gezegd: aan ‘ogen en oren’. Daar hebben we de financiële middelen simpelweg niet voor. Daarom zijn we op zoek naar wijkcorrespondenten.

Ogen en oren

Het betekent dat we altijd op zoek zijn naar ogen en oren in de diverse Helmondse wijken en buurten. Mensen die weten wat er speelt in hun buurt. Die snel doorhebben als er iets ‘niet in de haak is’. Mensen als wijkreporter Hans Choufoer, die al tien jaar lang door de Helmondse wijken fietst en het nieuws oppikt namens Dit is Helmond. Maar Helmond heeft héél veel buurten en wijken. Een Hans kan dat niet allemaal alleen doen. Daarom roepen wij de Helmondse ‘waakhonden’ op om zich te melden bij ons. Werk mee aan het verspreiden van nieuws uit jouw buurt of wijk!

Tips 

Natuurlijk zijn we al erg geholpen met tips. Zo kregen we onlangs van een oplettende buurtbewoner een tip over auto-inbraken in Dierdonk. En over gevaarlijke verkeerssituaties in Brouwhuis en Rijpelberg, veroorzaakt door een onduidelijk maaibeleid van de gemeente. Die tips zijn vaak erg waardevol. Ze kunnen helpen bij het opsporen van daders of zetten organisaties in beweging om problemen op te lossen. Dit is Helmond speelt daarin een belangrijke rol, en door jouw tips kunnen we beter en sneller in actie komen.

Redactie

Het kan ook zijn dat jezelf best wel wat journalistieke aspiraties hebt. Misschien vind je het ook leuk om zélf eens wat berichten te schrijven over de stand van zaken in jouw wijk. Ook voor dat extra stukje redactie houden we ons aanbevolen.

Kortom, heb je interesse om aan de slag te gaan als wijkcorrespondent voor Dit is Helmond, jóuw lokale omroep? Laat het ons weten door een mail te sturen naar johnjanssen@ditishelmond.nl. En gaat dat jou iets te ver, maar heb je wel nuttige nieuwstips voor ons? Die kun je sturen naar de redactie van Dit is Helmond via redactie@ditishelmond.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *