Een fiets voor Hans Choufoer

En daar sta je dan…. Je toert al járen, lang voordat het woord ‘mobiliteitsvisie’ ook maar is uitgevonden, fietsend rond door Helmond. En ineens is je fiets foetsie. Dat overkwam ook onze wijkreporter Hans Choufoer. Hans is er kapot van. Hij is erg afhankelijk van zijn enige vervoermiddel. Niet alleen voor het zoeken naar nieuws, maar zeker ook voor het doen van zijn alledaagse dingen. En goede elektrische fietsen zijn nu eenmaal prijzig, dus ook Hans koopt niet zomaar opnieuw zo’n ding. De vriendenkring van Hans is daarom een crowdfunding begonnen.

Crowdfunding voor wijkreporter

Wie kent hem niet, Hans Choufoer, de wijkreporter van DitisHelmond. Hans is fotograaf en verslaggever en wie is hem nou niet tegengekomen? Alles doet ie op zijn vertrouwde fiets die hem overal naar toe brengt. Tot dinsdag 16 mei, toen zijn fiets bij een winkel werd gestolen. Hans is terneergeslagen. Dat dit hem nu overkomt, nu het mooie weer in aantocht is. En allerlei activiteiten en festiviteiten georganiseerd worden waar hij naar toe moet. Ook interviews met mensen die hij nu moet afzeggen, omdat die fiets zijn enige vervoermiddel was. Wij willen natuurlijk dat Hans zijn mooie en liefdevolle werk kan voortzetten en hebben daarom gisteren een speciaal rekeningnummer geopend waarop gedoneerd kan worden. Zodat Hans weer snel op een nieuwe elektrische fiets door Helmond kan rijden.

Het rekeningnummer is:
NL13 INGB 0100 7207 06
t.n.v. EHJM Giepmans en vermeld bij de donatie: Een fiets voor Hans.
Mochten wij voldoende geld ontvangen, dan gaat het overige geld naar een goed doel.
Voor meer info: Telefoon: 06 – 24 81 36 53

Update vanuit de redactie

Vandaag kreeg Hans het mooie nieuws dat hij komende week een leenfiets mag gaan halen bij fietsenzaak Mari van Boven. Hopelijk volgt snel de definitieve aanschaf van een nieuw stalen ros.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.