Geleidebakens oplossing Brandevoorts fietspunt?

Wel meteen reactie, maar nog steeds geen actie van de gemeente. Dat geldt helaas voor de gevaarlijke fietspunten in Brandevoort waar Dit is Helmond vorige week melding over maakte. Bewoner Klaas van der Heide geeft een update. En Dit is Helmond heeft een snelle tijdelijke oplossing; geleidebakens.

Dat kan gewoon echt niet de bedoeling zijn

De verharde lange strook grond aan de Goedhartdonk in Brandevoort. Waarover fietsers en brommers rijden en wandelaars lopen. Het fietspad zonder formele status, zoals de gemeente in haar reactie aangeeft. Het heeft nog steeds een scherpe bocht naar rechts, net voor het spoor. En bij die splitsing ga je, als je niet uitkijkt, per ongeluk rechtdoor, de steile trap af en mogelijk ook nog eens over het hekje. En dan lig je dus op de Brandevoortse Dreef. Een van de gevaarlijke fietspunten die door Klaas van der Heide zijn aangegeven.

Da’s toch wel jammer

En dus houdt Klaas de voortgang nauwlettend in de gaten. Een week na de vraag vanuit Dit is Helmond en de politiek om iets te doen aan de veiligheid van de gebruikers, is er helaas nog geen oplossing geboden. Zoals je kunt zien in het volgende filmpje. “En da’s toch wel jammer”, geeft Klaas aan.

Ruim baan voor de geleidebakens

Vanuit de gemeente kwam de reactie dat na de zomer overleg zou plaatsvinden en ‘er integraal zal worden gekeken naar deze situatie’. Ondertussen heeft Dit is Helmond een simpele, snelle, gemakkelijke en meteen uitvoerbare oplossing. Een bezoekje aan de gemeentewerf vertelt ons dat daar een behoorlijke opslag is van allerlei materiaal, ook op het gebied van de veiligheid. Zo staat er ook een aantal zogenoemde geleidebakens. Mogelijk een onbekend woord voor een zeer bekend artikel. Je ziet ze vaak heel snel verschijnen bij gaten in de weg of andere vervelende verkeerssituaties.

Dus wij stellen voor om een aantal van die geleidebakens in een busje te zetten, naar de aangegeven punten te vervoeren en daar vóór de trappen te plaatsen. Is het dan superveilig en kan er niets meer gebeuren? Nou, nee, je kunt deze bakens nog steeds negeren. Maar je bent dan zowel overdag als ‘s nachts gewaarschuwd dat je op een riskante situatie stuit. En een gewaarschuwd mens telt nog steeds voor twee!

Heb je wat te melden, meld het aan je ‘waakhond’ kan altijd via redactie@ditishelmond.nl.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *