Helmond deelt weer gezondheidscertificaten uit

Het was vandaag, de 21e april weer een gezonde en vrolijke dag in Helmond. Er werden enkele sportverenigingen, sportparken en buurthuizen beloond met certificaten voor rookvrije ruimtes en kantines.

De certificaten werden uitgereikt door de wethouders Harrie van Dijk (Sport) en Cathalijne Dortmans (Onderwijs en Gezondheid). Het thema: samen op weg naar een sportief en rookvrij Helmond. Zien roken doet roken, maar kinderen horen in een gezonde omgeving te sporten en te spelen. Daar horen ook rookvrije sport- en speelplekken bij. Daarom willen sportparken, speeltuinen en wijkhuizen de kinderen beschermen tegen het roken.

De volgende parken en wijkhuizen werden beloond met het certificaat. Wethouder van Dijk bezocht Mulo Honk- en Softbal en sportschool Maach terwijl wethouder Dortmans een bezoek bracht aan kinderboerderij De Veldhoeve en het Tienerhuis. Het Tienerhuis ontving het certificaat rookvrij, sportschool Maach het certificaat gezonde kantine en Mulo Honk- en Softbal ontving zowel rookvrij als gezonde kantine. Het certificaat gezonde kantine kwam door samenwerking tussen Jibb+, de gemeente Helmond, team Fit en de Sligro.

Een van de belangrijkste vragen was: Wat heeft jullie doen besluiten rookvrij te worden en wat zouden jullie andere verenigingen meegeven om ook rookvrij te worden? Als stimulans en beloning kregen de deelnemers elk een cheque van duizend euro. En daar waren ze allemaal erg blij mee. Dus wordt er weer hard gewerkt om andere instanties ook mee te laten doen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *