Helmond krijgt 7 miljoen voor woningbouw Stationskwartier

Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat bijdragen aan de ontwikkeling van het Stationskwartier in Helmond. In totaal komt 6,8 miljoen euro naar de stad in het kader van de Woningbouwimpuls-regeling (WBI). Met de bijdrage kan de gemeente Helmond zo’n 900 woningen toevoegen en onder meer een tunnel voor voetgangers en fietsers aanleggen in het verlengde van de Spoorstraat, zoals dat al eerder met de gemeenteraad werd afgesproken.

Wethouder Gaby van den Waardenburg is blij met de bijdrage: “Hiermee kunnen we doorpakken. Met woningen, een aantrekkelijke verbinding met de binnenstad en een fijne openbare ruimte. We bouwen hier echt aan het Helmond van de toekomst.”

Stationskwartier
De ontwikkeling van het Stationskwartier past in de ambitieuze plannen van Helmond om fors te groeien. Rondom het station komen niet alleen duizenden woningen, maar wil de gemeente ook werken aan een aantrekkelijker gebied. Met specifiek deze woningbouwimpuls kan de gemeente 900 woningen realiseren. “Denk bijvoorbeeld aan het EHAD-terrein. Dat is nu nog een braakliggend gebied, vlakbij het station en de binnenstad. Daar zien we grote kansen om woningen toe te voegen, aldus Van den Waardenburg.”De gemeenteraad heeft dat onlangs ook bekrachtigd en ik ben blij dat ook het ministerie dat enthousiasme deelt en een substantiële bijdrage levert.”

Woningbouwimpuls
Met de Woningbouwimpuls-regeling wil het ministerie van BZK woningbouw stimuleren in het hele land. Daaraan heeft het ministerie wel een aantal voorwaarden verbonden, zoals dat er met het project veel betaalbare woningen worden gerealiseerd. Alleen de beste projecten honoreert het ministerie. Eerder sleepte de gemeente Helmond een financiering binnen voor het gebied in Centrum-Noord rond Oranjekade, het Burgemeester Geukerspark en de Waart en voor Brainport Smart District. Onderdeel van de regeling is dat de gemeente zelf ook hetzelfde bedrag moet bijdragen. Daarvoor heeft de gemeenteraad eerder al geld gereserveerd.

Lees ook: ‘Gemeente Helmond kampioen binnenhalen subsidies

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Andre Reply

    Want vooral dat brainport is een doorslaand succes net zoals de,voor de gewone man, onbetaalbare lelijke hoogbouw langs ut knaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *