Helmond Sport vol goede moed richting Derby tegen FC Eindhoven

Aanstaande vrijdag staat de wedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma voor Helmond Sport. De ploeg uit Helmond speelt om 18:45 in het SolarUnie stadion tegen de Eindhovenaren. Trainer Will Boessen blikt vooruit op de Derby en de mogelijkheden van dit seizoen.

”Zulke wedstrijden zijn altijd speciaal, ik ken dit soort wedstrijden ook uit Limburg met Fortuna Sittard. Het zorgt altijd voor een goede sfeer in het stadion. Nu kunnen we onze trouwe fans helaas niet zien in het stadion”, zegt Boessen.

Vertrouwen

Trainer Boessen veel vertrouwen in de wedstrijd: ”We zijn goed bezig en we zijn nog in de race voor de vierde periode. We staan hoger dan FC Eindhoven en zij zitten in een lastige fase. Als doel hebben we om nog zo hoog mogelijk te eindigen. FC Eindhoven heeft net een wedstrijd gewonnen tegen Jong Ajax en daar zullen zij vertrouwen uit putten. We willen gaan spelen hoe we altijd spelen. Het zal denk ik een mooie wedstrijd worden.”

Contractverlengingen

Afgelopen weken werden de contracten van onder andere Reith, Duijvestijn en Loukili verlengd. Ook Van Keilegom werd afgelopen week gecontracteerd, het zijn volgens Boessen belangrijke spelers ook voor volgend seizoen. ”Het zijn jongens waar we duidelijk mee verder willen. We zijn tevreden over de jongens en willen dat ze zich bij ons verder ontwikkelen. Het samenwerkingsverband met Mechelen en Venlo pakt goed uit, want we kunnen ze hier laten ontwikkelen, we zijn ook tevreden over die jongens van hun.”

Live

De wedstrijd tussen de twee streekrivalen zorgt vaak voor verhitte momenten tussen de clubs en supporters. Toch zullen de nummer 12 en nummer 15 van de Eerste Divisie het deze keer moeten doen zonder fans. Helmond Sport zal een goed resultaat willen neerzetten om nog mee te blijven doen voor een hoge klassering in de vierde periode. De wedstrijd is live te bekijken op ESPN 3. De clubs kwamen een maand geleden overeen met elkaar om de wedstrijd live te laten uitzenden via ESPN door er samen een vergoeding te betalen aan de televisiezender.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bram van Doorn

Bram van Doorn volgt Helmondse sporters en sportverenigingen voor DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *