Afgelopen weekend vond in de wijk Dierdonk de tweede editie van de Buurtcamping plaats. En opnieuw was het een daverend succes. Het bestuur hoopt dan ook op een vervolg in 2024, maar dan zal er eerst een eigen stichting opgericht moeten worden.

Mocht je nog denken dat de buurtcamping een tijdelijke hype was, dan vergis je je lelijk. Want de buurtcamping in Helmond-Dierdonk van afgelopen weekend was  opnieuw een groot succes. De organisatie kijkt dan ook al uit naar een vervolg. “Na twee edities is het de bedoeling dat we een eigen stichting oprichten”, vertelt Jessica de Vries-Koster van het bestuur van de buurtcamping voor de camera van Dit is Helmond. “De vraag is dan of we het allemaal de moeite waard vinden, gezien de tijd en energie die je erin stopt. Het is dus iets om serieus over na te denken. Maar ja, het is wéér zo’n succes, dus eigenlijk kun je het niet laten.”

Contact

Van vrijdag tot en met zondag was het een drukte van belang aan de Sprengenbergweide. Een bingoavond, een barbecue, een dansclinic, voor elke leeftijdsgroep stond er wel iets leuks op het programma. Jessica: “In deze wijk zie je dat mensen veel werken, vaak zijn het tweeverdieners. Je komt elkaar wel eens tegen bij de school of in de buurtwinkel, maar daar blijft het dan een beetje bij. Wat je eigenlijk een beetje mist is echt goed contact met elkaar. Zodat je elkaar ook eens kunt helpen, mocht dat nodig zijn. Die verbinding willen we creëren met de buurtcamping. Ook wat dat betreft was het een groot succes. Naast de vaste kern zie je dit jaar dan ook verschillende nieuwe campinggasten.”

Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Een initiatief waarmee in 2022 alleen al 800.000 ontmoetingen zijn gerealiseerd op 53 Buurtcampings. Samen bouwen buurtbewoners de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren ze hun buren beter kennen. En dit jaar zelfs tijdens twee weekenden in Helmond. Want aankomend weekend is het de beurt aan de Buurtcamping Helmond-Noord. Die staat dan opgesteld in het Stadspark Op den Braak.

Meer informatie

Wil je meer weten over het hoe en waarom van de buurtcamping, lees dan ook onze vorige bijdrage. Meer informatie vind je ook op www.debuurt.nl en www.debuurtcamping.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *