Mi Hellemonders dient klacht in tegen PowNed

Via het meldpunt discriminatie.nl heeft burgercommissielid Wilbert Linders van de partij Mi Hellemonders een klacht ingediend tegen omroepvereniging PowNed. Linders vindt dat een onlangs geplaatst artikel van PowNed ‘zwaar kwetsend’ is voor de ‘ouder wordende medemens’.

Het draait allemaal om een artikel dat PowNed op 1 augustus jongstleden publiceerde. In dat artikel pleit de omroep voor een verbod op ‘bejaarden op een elektrische fiets’. Linders: “Via disciminatie.nl heb ik een klacht ingediend tegen PowNed. Ik vind het gewoonweg zwaar kwetsend, dat geplaatste artikel. Ik begrijp ook werkelijk de ‘lol’ er niet van. Ik hoop echt dat zoiets langzaam wordt uitgebannen. De media kunnen hun energie beter stoppen in saamhorigheid. Komkommertijd fun ? Wat mij betreft gewoon slappe hap van PowNed.”

‘Zware aantijging’

Linders vindt dat het bewuste artikel een ‘zware aantijging’ is aan het adres van de ‘ouder wordende medemens’. “Het is op geen enkele wijze satirisch of ‘leuk’ te ervaren”, vervolgt Linders. “Het is een kwetsend en denigrerend artikel. In 2040 zal de vergrijzing nog verdubbelen, en dan moeten dit soort berichten niet worden opgemaakt. Een aanmoediging past beter voor deze grote groep mensen.”

De melding/klacht van Linders is inmiddels in behandeling genomen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *