‘Minder meldingen over ratten dan vorig jaar’

Ondanks dat de redactie van Dit is Helmond afgelopen week veel meldingen kreeg over ratten in Helmondse wijken, zegt de gemeente minder meldingen te hebben ontvangen dan vorig jaar.

“Wij hebben de laatste drie maanden minder meldingen over ratten ontvangen dan in dezelfde periode vorig jaar”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “Om overlast van ratten zo veel mogelijk te beheersen werken we continu, minimaal één keer per week, met een ongediertebestrijder die problemen gericht aanpakt. Daarnaast nemen wij nog maatregelen om de begroeiing aan te passen. Dat doen we door deze meestal helemaal kort weg te snoeien. We doen dit om de schuilgelegenheid voor de rat zo oncomfortabel mogelijk te maken.”

Talud Brouwhuis

In Brouwhuis is er een heel groot talud van de NS (Prorail). Deze vormt volgens de gemeente een ideale schuilplaats voor ratten. “De ratten maken er graag gebruik van. Als gemeente kunnen we helaas niets in dat gebied, maar we voeren hierover wel overleg met Prorail. Ook zij werken daar momenteel aan bestrijding.”

Fastfoodketens

Het is volgens de gemeente verder heel belangrijk dat er zo min mogelijk vuil op straat ligt. “Want dat trekt ratten nou eenmaal aan. Naast het feit dat we vuil op straat laten opruimen, zijn we daarom ook in contact met McDonalds en andere fastfoodketens in de stad, zodat zij eventueel ook maatregelen kunnen treffen.”

Ondanks dat er volgens de gemeente minder meldingen zijn dan vorig jaar, krijgt Dit is Helmond ook vandaag nog vele meldingen van buurtbewoners in Helmond binnen. Zo zegt een wijkbewoner: “Het wordt alleen maar erger. De reden dat de gemeente minder meldingen heeft gekregen is dat de gemeente niets met de meldingen doet.” Een andere wijkbewoonster zegt: “Vreselijk, overal ratten in Brouwhuis-Oost, onder andere in de Spuistraat. De ratten lopen midden op de dag over de schutting en door de tuin alsof het de normaalste zaak van de wereld is.”

[Foto: een wijkbewoner]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *