Opnieuw fietsendief aangehouden in Helmond

Veilig je fiets stallen in de fietsenstalling bij het centraal station in Helmond is er niet meer bij. Want woensdag hield de politie in Helmond op de Kerkweg opnieuw een ‘stations-fietsendief’ aan. De man werd herkend door agenten terwijl hij op de Groenewoud fietste. Er liepen meerdere zaken tegen de verdachte.

Al deze zaken staan in verband met de diefstal van meerdere fietsen bij de fietsenstalling van het centraal station in Helmond. De verdachte stond hiervoor gesignaleerd en de politie mocht hem buiten heterdaad aanhouden. Toen de agenten hem op wilden pakken, probeerde de man op zijn fiets te ontkomen. Na een achtervolging door meerdere eenheden werd hij tenslotte aangehouden op de Kerkweg.

Gestolen fiets

De fiets die de verdachte bij zich had, bleek ook gestolen te zijn. De fiets werd door de politie in beslag genomen en gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. De verdachte zit momenteel ingesloten voor verder onderzoek. Later zal hij gehoord worden.

Op heterdaad

Dinsdag hield de politie al een fietsendief aan bij de stalling van het centraal station. Dat gebeurde na een snelle melding van het cameratoezicht van de Nederlandse Spoorwegen. De man werd op heterdaad betrapt en gaf zich direct over. Hij had het ringslot van een elektrische damesfiets al opengeslepen en was nog bezig met een tweede.

Toename diefstallen

De laatste tijd is er een flinke toename van het aantal fietsendiefstallen bij de fietsenstalling van het centraal station in Helmond. De politie probeert dat samen met de NS en de gemeente Helmond te voorkomen. Na diefstallen kan de politie beelden van beveiligingscamera’s bij de NS opvragen. Dinsdag werd de diefstal ‘live’ gezien en kon de politie na de melding direct ingrijpen.

 

[Foto: Facebook politie Helmond]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *