Oppositie hekelt Mobiliteitsvisie 2040

“Wethouder Bonte is niet gevoelig voor argumenten.” Dat zegt CDA-raadslid Ron Peters in reactie op kritiek van de oppositie op de Mobiliteitsvisie 2040. Samen met centrumondernemers en de wijkcentra in Helmond steken raads- en bestuursleden van het CDA de hoofden bij elkaar.

Al in 2019 haalde toenmalig wethouder Maas bij de ondernemers standpunten op inzake hun visie op het centrum van Helmond. Van die standpunten staat echter niets in de onlangs gepresenteerde conceptvisie. “Bonte is volledig doorgedraaid en wil met de vergroening de hele stad op slot zetten”, zegt Peters. “Ondernemers, die niets terugzagen van hun punten in 2019, werden pas heel laat betrokken bij de huidige visie van de gemeente. Het autoluw maken van de binnenstad kan ver reiken. Zo zouden bijvoorbeeld ook de Heistraat en Bakelsedijk autoluw moeten worden. Dat is gekkenwerk.”

Grote zorgen

De ondernemers uitten hun grote zorgen bij de CDA-fractie. Die gaat de argumenten inzetten bij de behandeling in commissie en raadsvergadering over de conceptvisie. De komende weken staan in het teken van ophalen van argumenten. Niet alles in de visie is slecht voor de stad. Zo zijn de ondernemers én het CDA best blij met een stuk vergroening van de stad. Maar of dat ten koste moet gaan van de bereikbaarheid van de stad? “Juist vanwege de coronaperiode, waarin de ondernemers het heel moeilijk hadden, zou het college goed moeten luisteren en samenwerken met de ondernemers. Dat gevoel is er nu niet”, aldus Peters. “Het lijkt erop dat je niet meetelt als je niet in de pas loopt met de huidige plannen. Deze wethouder is niet gevoelig voor argumenten. Maar ook binnen Groen Links en andere coalitiepartijen zijn er ondernemers. Die zijn hier toch ook niet blij mee?”

Samenwerking

Het CDA en de ondernemers gaan de komende tijd intensief met elkaar samenwerken, om zo de juiste visie neer te leggen. Een visie waar de stad mee vooruit kan. “Het is een utopie te denken dat we de auto helemaal kunnen bannen uit de stad”, aldus de CDA-fractie. “Een groot deel van de inwoners van Helmond zal de auto blijven gebruiken. En als die niet in Helmond terecht kunnen, of als het parkeren onbetaalbaar wordt, dan wijken ze uit naar andere plekken.” Zo biedt Deurne steeds meer gratis parkeerplekken aan. Daarnaast willen de ondernemers ook aantrekkelijk blijven voor bezoekers van buiten de stad. De ondernemers zullen van zich laten horen de komende tijd. En het CDA probeert met andere partijen in de gemeenteraad datzelfde geluid te vertolken naar bijstelling van de visie. “Het kan anders, het moet beter!”

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *