De persdag van Helmond Sport; een vast onderdeel aan het begin van het seizoen. Na de zeer gewilde fotomomenten met hun fans op de open dag stonden de gevestigde, de nieuwe en de ‘vernieuwde’ spelers afgelopen maandag nu paraat voor de pers.

De foto’s die Dit is Helmond deze dag van eenieder mocht maken, zullen in seizoen ’23-’24 veelvuldig gebruikt worden bij de verslaglegging op onze website. Daarnaast ontlokte onze reporter Mario van Dinther, aanwezig met camera en microfoon, voor Dit is Helmond een paar prachtige, krachtige en krasse uitspraken bij spelers, trainer en voorzitter.

“Een fotoshoot is altijd leuk in het begin van het seizoen. Breekt het een beetje de tijd?”, is de voorzet van Mario. “Het hoort er natuurlijk bij, maar ik had misschien liever wel getraind. Pers is natuurlijk ook wel belangrijk, dat je er tijd voor uittrekt. En voor heel veel jongens dat ze iets vroeger naar huis kunnen dan normaal”, kopt trainer Bob Peeters in.

“Het hoort erbij, het is leuk om de mensen een plezier te doen om ff op de foto te gaan. Ik hoop dat de foto’s veel de rondte in gaan”, vindt Martijn Kaars. Mees Krekels is inmiddels echt gewend bij Helmond Sport: “Het gaat lekker, ik speel veel, dus da’s top. En hopen dat ik komend seizoen weer veel ga spelen en daar ga ik mijn best voor doen.” En zo laten zich nog een aantal spelers meer wat prachtige praat ontvallen, zoals te zien in de opnames.

Op de vraag hoe hij het afgelopen seizoen heeft ervaren, geeft voorzitter Philips van Esch aan: “De weg naar succes is een hobbelige weg. Het is niet een rechte lijn naar boven. Soms moet je dan een beetje bijstellen, een beetje meer gas geven of een beetje remmen, of een keer naar links of naar rechts. Maar eerlijk, ja. De tweede seizoenshelft was inderdaad veel leuker dan de eerste seizoenshelft”.

Het komend seizoen wordt het laatste volledige in het huidige stadion. De plaats waar eenieder zo zijn eigen herinneringen aan heeft. Waar men kan terugkijken op veel memorabele momenten. Zoals in 1982, waarin Helmond Sport tijdens een topseizoen zijn eerste periodetitel binnensleept en later kampioen van de Eerste Divisie wordt. Daardoor spelen ze het seizoen erna voor het eerst in de Eredivisie. Of het bereiken van de bekerfinale in 1985 na het uitschakelen van FC Wageningen. En de 0-1 overwinning in De Derby door een wereldgoal van Bodi Brusselers in 2019. Op dus naar nieuwe mooie momenten!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *