Verkiezingsprogramma VVD Helmond wordt in januari gepubliceerd.

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022

Helmond is een gemeente om van te houden! Jij woont in deze fantastische stad met volop kansen. Dag in, dag uit zetten onze lokale politici zich in om deze plek nog mooier te maken. De gemeente wordt bestuurd door gemeenteraadsleden, wethouders en de burgemeester. Op woensdag 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Dan is het aan jou om te bepalen wie er in de gemeenteraad mag plaatsnemen om jouw geluid te laten horen.

Wij kiezen voor meer realisme in de Helmondse politiek.

In de afgelopen vier jaar hebben we laten zien dat de VVD het verschil kan maken. Onze leuze ‘Helmond een stad met ambitie’ heeft steeds meer vorm gekregen. In ons nieuwe verkiezingsprogramma willen we dat de Helmond sterker verder gaat en kiezen we voor een minder ideologische maar meer realistische politiek. Dat kunnen we bereiken door een grotere VVD-fractie in onze raad. Jij als kiezer kan daarvoor gaan zorgen!

Doel is de leefbaarheid, de veiligheid, het welzijn en de welvaart te verbeteren!

Helmond is binnen de Brainport regio goed op weg om van steeds meer betekenis te zijn. Als we sterker verder willen en onze ambities willen verwezenlijken moeten we inspelen op de snelle veranderingen die op ons afkomen. Kansen grijpen en problemen oplossen kan alleen succesvol zijn als we dat samen doen met de provinciale en nationale overheid, samen met andere politieke partijen en samen met de burgers die we vooraf betrekken bij het proces. Dit betekent dat we als VVD Helmond in gesprek moeten blijven met onze omgeving, dat we moeten blijven luisteren en meedenken. Het uiteindelijke doel is dat de leefbaarheid, de veiligheid, het welzijn en de welvaart voor alle Helmonders gaat verbeteren. Daarbij horen geen sterk ideologische verkiezingsprogramma’s maar flexibele, reële en innovatieve oplossingen en een meer actieve overheid die zorgt voor een eerlijk speelveld.

Hulp bij opbouw vermogen!

De economie van een stad vaart op het kapitaal van haar inwoners. Het is tijd dat de Helmondse burgers die eerlijk en hard werken maar toch moeite hebben om rond te komen, gaan ervaren dat ‘sterker verder’ ook voor hen gaat gelden. Dat kunnen we doen door ze te begeleiden bij het opbouwen van vermogen, bij het starten van een onderneming of het creëren van een financiële buffers. Daarnaast kunnen we met omscholing, jobcoaching en sollicitatietrainingen zorgen voor toekomstbestendige werknemers die we helpen bij het vinden van banen; betere banen!

De kracht van een lokale, provinciale en landelijk sterke partij!

De Helmondse VVD kan hierin van meer betekenis zijn omdat we niet alleen geworteld zijn in de lokale politiek maar ook sterke banden hebben met de provinciale en landelijke afdelingen. Die lijnen worden kort gehouden en het krachtige netwerk dat hierdoor ontstaat is voordelig voor de ontwikkeling van onze stad. Je zou dus kunnen stellen dat we zowel nationaal, provinciaal als lokaal sterk zijn.

Dat willen we natuurlijk graag zo houden en daarom schreven we een verkiezingsprogramma voor alle Helmonders.

In de maand januari zullen we dit programma presenteren.

Onderdelen hiervan publiceren in de vorm van artikelen en nieuwsberichten wekelijks op bijvoorbeeld onze eigen website in De Loop, het ED en op de politieke pagina’s van DitIsHelmond. Bent u nieuwsgierig? Wilt u nu al weten waar wij voor staan?
Hieronder staan links met standpunten uit ons verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond van 2022 die via DitIsHelmond onder uw aandacht zijn gebracht:

  1. Afschaffing van de hondenbelasting
  2. Onderzoek naar gemeenschappelijke hal voor de Helmondse carnavalsverenigingen.
  3. Ons streven naar een harmonieuze uitbreiding van BZOB
  4. Meer ambtelijke uren voor versnelling woningbouwplannen
  5. Kortere procedures welstand

Later volgen nieuwsberichten over onze standpunten m.b.t. de wooncrisis, de verduurzaming, de versterking van onze lokale economie, het aantrekkelijk houden van onze binnenstad, de arbeidsmarkt, zorg / jeugd en het onderwijs, sport en natuurlijk een aantal specifieke zaken die betrekking hebben op bepaalde wijken in onze stad.

De lijst met links zal dan telkens verder worden aangevuld.

Met vriendelijke groeten,
Theo Manders
Fractievoorzitter en lijsttrekker
VVD Helmond

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VVD Helmond

De Helmondse VVD is het lokale gezicht van de grootste landelijke partij en maakt deel uit van het Lokaal Netwerk VVD Peelland.