Pubquiz Humanitas én Minor vermaken jongeren

Twee activiteiten speciaal voor jongeren op één avond. Het gebeurt op vrijdagavond 29 september. Jongerenfestival Minor opent deze avond de deuren in Mierlo-Hout. Tegelijk zal ook ‘Social Friday’ gevierd worden in een ander deel van Helmond. Dit landelijke evenement, door Humanitas Verschilmakers! georganiseerd, zal in de vorm van een pubquiz worden gehouden.

Minor pakt deze keer uit met maar liefst twee headliners. Deze twee hoofdacts zijn Vincent Visser en Marc Floor. Visser is bekend geworden vanwege GTST en de serie Brugklas maar zingt ook en staat bekend als een multi talent. Floor heeft zijn bekendheid mede te danken aan The Voice Kids waar Snelle hem, met succes, onder zijn hoede heeft genomen. Daarnaast zullen ook drie Dj’s het jeugdige publiek gaan vermaken. Dit zijn DJ Jordy, Linke Soep en tenslotte Nivex die de avond afsluit.

Inmiddels is Minor een bekend evenement onder jongeren tussen de twaalf en zeventien jaar in Helmond en omstreken. Het wordt ook dit jaar weer gehouden in Wijkhuis de Geseldonk in Mierlo-Hout. De zaal gaat open om 19.30 uur en om 20.30 sluit de toegang maar het feest gaat door tot middernacht. De organisatie zorgt voor beveiliging, EHBO en verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden voor de aanwezige jeugd. Kaarten zijn via Ticketview te verkrijgen.

Social Friday

Humanitas Verschilmakers! neemt een meer sociale insteek met haar Social Friday. Het evenement wordt dan ook gehouden tijdens de week van de eenzaamheid.  De ‘Verschilmakers!’ richten zich op jongeren die graag nieuwe mensen willen ontmoeten maar niet zo goed weten hoe dit aan te pakken. “Dat broodnodige zetje, dat is precies wat Social Friday biedt aan jongeren tussen de twaalf en dertig jaar: een gezellige avond met andere jongeren die óók dat duwtje in de rug nodig hebben.” Aldus Jolanda van Gerwe van de organisatie achter Social Friday. Dat is de stichting Join Us, een stichting eenzaamheid bij jongeren aankaart en aanpakt.

In Helmond zal Verschilmakers! een pubquiz houden waarbij in teams wordt gestreden. Deze is voor jongeren tussen de twaalf en dertig jaar en begint om 19.30 uur aan de Engelseweg 127A in Helmond. Aanmelden kan via de website van Social Friday.

 

[Foto: impressie van een eerdere editie van Minor]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *