Ruimtelijke Visie ‘Oost’ gepresenteerd

Afgelopen weekend is de Ruimtelijke Visie voor het stadsdeel Helmond-Oost gepresenteerd. Je kunt de visie nu bekijken via de website van de gemeente Helmond.

Onder het motto ‘Helmond-Oost, samen vooruit’ voorzien Woonpartners, de gemeente Helmond en Wijkraad Helmond-Oost het stadsdeel ‘Oost’ de komende jaren van een enorme kwaliteitsimpuls. Daarvoor ondertekenden de stakeholders vorige week een overeenkomst. Afgelopen weekend is de Ruimtelijke Visie voor Helmond-Oost officieel gepresenteerd. Iedere buurtbewoner kan daarom vanaf nu de plannen inzien op de website van de gemeente Helmond. Om je zoekwerk te besparen, plaatsen we hier de link.

Veel nieuwe woningen

De komende vijftien jaar wordt de wijk op vele fronten aangepakt. Daarbij komen er op diverse plekken in totaal 500 tot 600 nieuwe woningen bij. Met name in de vorm van hoogbouw aan de Deurneseweg. In de Bloemenbuurt verdwijnen 116 woningen. Maar die maken echter wél plaats voor 206 nieuwe woningen. Bovendien komen rond winkelcentrum Straakven vooral senioren- en zorgwoningen. Bij een groen plein verrijst daar vervolgens het nieuwe hart van de wijk. Dat ‘wijkhart’ wordt een mix van woningen, winkels en voorzieningen.

WOP Helmond

De Ruimtelijke Visie Helmond-Oost is opgesteld in opdracht van de gemeente Helmond, Woonpartners en de Wijkraad Helmond-Oost. Dit naar aanleiding van het op 10 september 2020 ondertekende Wijkontwikkelingsplan (WOP) Helmond-Oost. Daarin staan de doelen, activiteiten en ingrepen beschreven. Op de overzichtskaarten kun je intussen alle activiteiten en ingrepen ingetekend terugvinden. Ook hoe ze ruimtelijk en in tijd op elkaar zijn afgestemd.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *