Veel gespeel op Kinderdag Bieb Helmond-Peel

De jeugd die woensdag 31 mei afkwam op de Kinderdag van Bibliotheek Helmond-Peel kon zich verheugen op een groot aanbod aan sport en spel. In de Bieb, op het Piet Blomplein en in het Burg. Geukerspark gingen ze enthousiast aan de slag.

In veel landen vieren ze op 1 juni de Dag van het Kind. Op deze feestdag worden kinderen in het zonnetje gezet. Bibliotheek Helmond-Peel vierde dat dit jaar graag mee op woensdag 31 mei. Vanaf 13.00 uur waren alle kinderen welkom om mee te doen met het gratis feestprogramma. En de keuze was reuze.

Fijn op het Piet Blomplein

Op het plein voor de ingang van de Bieb stonden twee tenten waar de kinderen creatief bezig konden zijn. Je kon tasjes en feestbrillen pimpen met stempels en graffiti. En kettinkjes maken. Of dat plein lekker vol kalken met stoepkrijt. Annick Ypma zorgde voor de creatieve ondersteuning.

Een paar meter verderop kon je bezig zijn met wat we tegenwoordig Urban Sport noemen; skateboarden, waveboarden of gewoon steppen. Het team van Jibb+ zorgde voor aanwijzingen, tips en ook de broodnodige ondersteuning. Want Urban Sporten is niet altijd even gemakkelijk.

Bewegen in het Geukerspark

In het Geukerspark konden de kinderen zich niet alleen vermaken in de Verhalenspeeltuin met de verhalen van Piep van de Bieb. Als ze iets nieuws wilden proberen, konden zij meedoen met de workshop Creatief met je lijf van Djessie Huiszoon. Het lijkt een beetje op een combinatie van kinderyoga, dans en meditatie. De kinderen deden fanatiek mee, een teken dat deze activiteit in goede aarde viel. Eerst aandacht voor de ademhaling, afgewisseld met de beweging van je armen en benen tot uiteindelijk iedereen vrolijk en flink op en neer stond te springen. Je zag de kinderen genieten.

Welkom in de Bieb

Binnen was er ook veel te doen. Om te beginnen kon je op de eerste verdieping bij het TechLab kennismaken met het bedrijf e-Quest en lekker aan de gang gaan op de computer onder leiding van Bart. Ook was Mad Science aanwezig met een hele ‘Coole’ activiteit; je kon leren over smelten, stollen, verdampen en sublimeren en ontdekken hoe de speciale effecten van droogijs worden gebruikt films of optredens.

Verderop zou er voorgelezen worden. Het was echter enorm druk bij de schminktafels, dus dat kreeg voorrang. Lange rijen kinderen stonden braaf te wachten op hun beurt. De schminkers gingen flink aan de slag met glittertjes, verf en stickertjes. Het ene gezichtje zag er nog mooier uit dan het ander. Gelukkig waren er stagiaires die af en toe bij konden springen om de rij te laten slinken.

In het Boekentheater kon je ten slotte genieten van het spel van Anne van den Beuken. Er werden twee verhalen gespeeld, ‘Kikker viert feest‘ en ‘De Gorgels’. De kinderen luisterden en keken niet alleen ademloos, maar leefden ook steeds meer mee met Kikker. Net als bij de vieze Gorgels. De bijpassende muziek zorgde bovendien voor extra vrolijkheid of juist extra spanning.

De gratis goodiebags die werden uitgedeeld, waren ook een grote hit. De rode tasjes waren in een mum van tijd verdwenen, maar gelukkig had de Bieb er genoeg op voorraad. Bibliotheek Helmond-Peel heeft er dus wéér een topmiddag van gemaakt!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *