Jay Basten, Ibtihal Saidi, Eva Moorman en Sterre van den Boogaard kregen maandagavond in theater Het Speelhuis in Helmond uit handen van burgemeester Blanksma een jeugdlintje uitgereikt. De burgemeester werd daarin bijgestaan door wethouder Dortmans en jongerenburgemeester Lars Sijbers.  

De 13-jarige Jay Basten kreeg een jeugdlintje omdat hij afgelopen jaar ruim veertig centimeter van zijn haar doneerde aan Stichting Haarwensen. Hij zamelde daarnaast ook geld in. Ondanks dat hij gepest is met zijn lange haar, liet Jay het ruim drie jaar lang groeien. Momenteel doet hij mee aan de ‘korte broeken challenge’ van KIKA.  

De eveneens 13-jarige Ibtihal Saidi kreeg een jeugdlintje voor haar inzet bij We Care Kids. Als een van de oprichters van We Care Kids organiseert zij activiteiten voor jong en oud. Zij zet zich daarbij in om mensen met elkaar te verbinden. 

Ook Eva Mooren (19) werd verrast met een lintje. Ze kreeg de onderscheiding voor haar inzet voor voetbalverenging RKSV Mierlo-hout. Als trainster van verschillende groepen, scheidsrechter en vrijwilliger is zij inmiddels onmisbaar voor de vereniging. 

Als laatste werd Sterre van den Boogaard door de burgemeester naar voren geroepen Zij kreeg een jeugdlintje omdat zij zich inzet voor bewustwording rondom PTSS bij veteranen. Zij liep samen met 22 anderen jongeren onder de naam Boots on the Ground een lange tocht van  tweehonderd kilometer. Dit om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de veteranen. Eerder dit jaar won Sterre hiervoor al de Witte Anjer Prijs. Voor de camera van Dit is Helmond vertelde Sterre dat ze bovendien is genomineerd voor Brabander van het Jaar bij Omroep Brabant.  

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *