• onthulling
  • Wilma Michielsenplein

Op donderdag 4 maart 2021 werd op het parkeerterrein bij de Dierenambulance Helmond, aan de Grasbeemd 17, het straatnaambord onthuld van het Wilma Michielsenplein. Zij was de oprichter van de Dierenambulance Helmond. Op deze dag zou zij 76 jaar zijn geworden.

Het was een bescheiden plechtigheid. Twan Spierings, bedrijfsleider van de Dierenambulance en Bas ten Brugge Cate, bestuurslid van de Dierenambulance, hielden een kleine toespraak.

De onthulling werd verricht door de kinderen van Wilma Michielsen, Bart en Susan Rikkers. Als uiting van hun dankbaarheid schonken zij een aandenken aan het bestuur van de Dierenambulance, een plaatje met daarop een foto van Wilma en een buisje met wat van de as van Wilma. Zo is Wilma Michielsen altijd aanwezig bij haar geliefde Dierenambulance en asiel.

Jarenlang heeft ze gestreden voor een dierenasiel in Helmond en in 2010 ging haar wens in vervulling. Helaas was de vreugde van korte duur. Maart 2011 kreeg Wilma te horen dat ze terminale kanker had, haar prognose was minimaal 3 maanden en maximaal 10 maanden. Ze hield op de achtergrond “haar” dierenambulance en “haar” asiel in de gaten. Die maximaal 10 maanden zijn 9 jaar geworden.

Wilma Michielsen was de drijvende kracht achter de Dierenambulance en ze heeft velen geïnspireerd met haar onuitputtelijke liefde voor dieren. Ze stond  24 uur per dag klaar voor de dieren en dat 7 dagen in de week. Ze vocht voor haar dieren en verwachtte dezelfde inzet van alle vrijwilligers.

Het einde van haar lijdensweg is een groot verlies voor iedereen die haar heeft gekend.

Uit het oog, maar absoluut niet uit het hart van alle dierenliefhebbers. Ze vocht voor haar dieren en haar gevecht wordt voortgezet door haar opvolgers.

De naam Wilma Michielsen stond synoniem voor de Dierenambulance. Nu het parkeerterrein is omgedoopt tot Wilma Michielsenplein blijft haar naam verbonden met de Dierenambulance Helmond.

Wilma Michielsen (4 maart 1945 – Ϯ  18 maart 2020)

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *