Woning Paterslaan in Helmond tijdelijk dicht na drugsvondst

Burgemeester Blanksma van Helmond heeft een woning aan de Paterslaan tijdelijk laten sluiten, nadat de politie er harddrugs aantrof. Ook werd vanuit de woning drugs gedeald. De sluiting maakt een einde aan een verboden situatie. De woning staat immers in een woonwijk, en daarmee kan er sprake zijn van aantasting van de leefomgeving en het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners.

De politie stelde op 20 mei van dit jaar een onderzoek in bij de woning aan de Paterslaan. Zij trof in het pand 5,66 gram heroïne en 0,94 gram cocaïne aan. Daarnaast trof de politie in de woning voorwerpen aan die duiden op de professionaliteit van de drugshandel. Ook werd geconstateerd dat er vanuit de woning werd gedeald.

De politie rapporteerde haar bevindingen aan burgemeester Blanksma van Helmond. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot de burgemeester tot sluiting van het pand voor de duur van vier maanden. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt

Meldingen van ondernemers en inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Ondernemers en inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar ondernemers en inwoners anoniem informatie kunnen geven over (vermoedens van) criminaliteit.

‘Damoclesbeleid’

De burgemeester is bevoegd bestuursdwang toe te passen wanneer in woningen of lokalen verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Dat betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten. Ook mag ze, indien aanwezig, een exploitatievergunning intrekken. Dat komt voort uit de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2021’, ofwel het Damoclesbeleid. De beleidsregel kwam tot stand met inachtneming van de uitgangspunten van het landelijke drugsbeleid en in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie. Samen zetten zij zich in voor een harde aanpak van handel in verdovende middelen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *