Veilig op vakantie

Jaarlijks gaan er miljoenen mensen uit Nederland op vakantie. Dit kan zowel gaan om een vakantie in eigen land, als om een reis naar het buitenland. Als je op vakantie gaat, wil je je geen zorgen hoeven te maken over het thuisfront. Het is daarom prettig om iedereen uit je omgeving nog gezien te hebben voordat je op vakantie gaat en de daarnaast de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen.

Hoe houd je het huis veilig?

Ook in Nederland wordt er regelmatig ingebroken. Als je op vakantie gaat is dit dan ook het laatste waar je op zit te wachten. Om de kans op een inbraak te verkleinen zijn er diverse handelingen die je kunt doen. Zo kun je iemand op je huis laten passen, maar ook zorgen voor een goed beveiligingssysteem. Wanneer je iemand op je huis laat passen en hem of haar toestemming geeft om anderen uit te nodigen, doe je er goed aan om een spycam aan te schaffen. Indien je vriend of vriendin vrienden uitnodigt en er spullen missen bij thuiskomst, kun je eenvoudig de camerabeelden terug bekijken en deze beelden naar de politie brengen.

Waaraan voldoet een goed beveiligingssysteem?

Als je wilt zorgen voor een goed beveiligingssysteem, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Naast het ophangen van camera’s is het ook handig om een alarmsysteem aan te schaffen. Zorg ervoor dat het alarmsysteem rechtstreeks gekoppeld is aan het politiebureau. Indien er wat gebeurt, dan zijn zij zeer snel ter plaatse. Een webshop waar je beveiligingssystemen van een hoge kwaliteit kunt bestellen is Sitcon. Zij hebben op het gebied van beveiliging vrijwel alles. Als je een beveiligingssysteem wilt hebben in huis, dan kun je de installatie hiervan het beste overlaten aan een expert. Zij weten precies waar je alles het beste kunt ophangen en kunnen de materialen zo netjes mogelijk in je huis verwerken. Het kost eenmalig wat meer geld, maar daar heb je wel lang profijt van.

Kwaliteit gaat boven kwantiteit

Als je een beveiligingssysteem aan wilt schaffen, is het belangrijk om erbij stil te staan dat je beter voor kwaliteit dan kwantiteit kunt gaan. Je kunt bijvoorbeeld beter enkele camera’s kopen met zeer goed beeldmateriaal, dan heel het huis vol zetten met camera’s die geen scherpe beelden opleveren. Bovendien gaan producten van een hogere kwaliteit meestal langer mee. Op de lange termijn is het daarom vaak ook een goede investering.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"