Update: 16-jarige jongen verhoord in zaak bedreiging school

Sinds 21 mei gaat het verhaal de rondte dat het Dr. Knippenbergcollege momenteel bestookt wordt door online dreigementen die rondgaan op allerlei social media. Vanavond een update vanaf de Facebook-pagina van de politie over genoemde bedreiging van de school. Een 16-jarige jongen is vandaag verhoord door de politie.

Berichtgeving vanuit de politie  22 mei

In #Helmond was het de afgelopen dagen onrustig na anonieme online dreigementen die waren binnengekomen op het Dr. Knippenbergcollege. Digitaal onderzoek door de politie leidde naar een 16-jarige jongen uit Overijssel.

De jongen heeft bekend dat hij dreigementen heeft verstuurd en wordt daarover later nog verhoord. Hij is niet aangehouden. De politie doet verder onderzoek en heeft de school ingelicht.

Pestgedrag op Helmondse school onder de aandacht gebracht

Eerder berichtte DitisHelmond dat motorclub The Bikers Alliance de 14-jarige Maud onder motorbegeleiding naar school bracht. Naar aanleiding van aanhoudend pestgedrag tegen Maud wilde de club een statement maken dat pesten niet kan. De desbetreffende school reageerde hierop dat ook zij pestgedrag onacceptabel vindt. Drie meisjes zijn ondertussen opgepakt voor mishandeling. Nu zou de school zelf online bedreigd zijn.

Reactie van school op bedreiging

DitisHelmond deed naar aanleiding van de berichten vervolgens navraag bij het Dr. Knippenbergcollege. Over de bedreigingen vertelde Emmeken van der Heijden, rector OMO Scholengroep Helmond, het volgende: “Feit is dat er één post is geplaatst en een lege facebookpagina aangemaakt. Beide zijn ondertussen verwijderd. De politie is ingelicht en is uiteraard alert op eventueel vervolg. Wat niet wegneemt dat mensen onrustig worden door deze gang van zaken. Wij proberen dat te tackelen door alles blijvend in de gaten te houden, alle betrokkenen te informeren en transparant te zijn over wat er speelt.”

Strafbare zaak

Bedreigingen, op welk gebied aan wie dan ook, mogen echter niet ongestraft blijven. Op de site ‘Vraag het de politie’ krijgt men antwoord op vragen omtrent wat allemaal strafbaar is bij online pesten en bedreigen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *