Koningsdag 2022 in Helmond. Eindelijk mocht het weer. Koningsdag vieren met zijn allen. Zelfs het zonnetje liet zich de hele dag van zijn beste kant zien. Het zorgde voor een gezellig, vrolijk, ouderwets feest. Vrolijke gezichten, overvolle terrassen. Alle ellende van de afgelopen twee jaren in één klap vergeten.

Traditiegetrouw was er de serenade door de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia aan de gedecoreerden bij het kasteel. De vrijmarkt voor kinderen was verplaatst van het Frans Joseph van Thielpark naar het Piet Blomplein voor de Bibliotheek. Op het plein voor de Ameideflat was voor de CD- en Platenbeurs gereserveerd. En alle andere kramen stonden verspreid door de stad en langs beide kanten van het Kanaal tussen het Kasteel en de brug bij het Havenplein. Kramen met oude en nieuwe spullen stonden door elkaar heen. Ook aan de innerlijke mens was gedacht. Bij de frietkramen en de shoarmakramen stonden lange rijen, maar ook de zoetekauwen kwamen niets tekort. Suikerspinnen, churro’s, zuurstokken en nog veel meer.

Hopelijk behoort het coronavirus tot het verleden en kan iedereen weer volop genieten van dergelijke heerlijke dagen in de toekomst.

 

Zie ook:

Lintjesregen 2022: 14 Helmonders krijgen een lintje opgespeld dit jaar

Koninklijke lintjes regen daalde neer in Helmond

Koningsdag oude stijl is weer terug in het kasteel

Koningsdag in Helmond gezellig en druk bezocht

Wereldster, Super Mario en hele dure ijsjes op Helmondse koningsdag

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.