Rustige garagesale in de muziekbuurt

Terwijl heel Helmond dit weekend zuchtte onder een hittedeken was er genoeg te doen in de stad. Evenementen als de Open Monumentendag, een USA streetparty en het Helmond ART Festival. Helmond bruiste weer dit weekend, al zal het merendeel van de inwoners verkoeling hebben gezocht of een terrasje hebben bezocht. ‘Helaas’ niet voor deze verslaggever uit Helmond Noord. Ik was onderdeel van de jaarlijkse ‘garagesale’ in de muziekbuurt.

Zoals de naam al doet vermoeden waren er gezinnen in de wijk die hun zolder weer eens hadden opgeruimd. Met de spullen die ze niet meer nodig hebben maakten ze hun eigen winkel voor de deur. Of ze verkochten letterlijk vanuit hun garage. Deze editie deden er officieel 36 adressen mee verspreid door de wijk. De meeste deelnemers waren te vinden in de Harmoniestraat, de Hoornstraat en in de Basstraat. Ook waren er enkele adressen waar je voor wat eten en drinken terecht kon.

In de straat waar ondergetekende met zijn gezin stond te verkopen waren de meeste verkopers op een rij te vinden. In ons straatje kon je bij maar liefst acht gezinnen terecht voor speelgoed, kleding, muziek, antiek en heel veel andere spullen. Zooi is ook een goed woord maar ik wil er nog rustig blijven wonen. De sfeer was gemoedelijk. Wij zaten te zweten achter een tafeltje, de klanten kwamen zwetend voorbij gelopen.

Ijsjes en Ranja

Mijn vrouw had een leuke bezigheid voor onze zoon bedacht; ijsjes en ranja verkopen terwijl papa en mama van hun ‘troep’ af willen komen. Nou, onze zoon en zijn vriendinnetje zijn klaargestoomd voor een maatschappelijke carrière. In tegenstelling tot onze andere verkoopwaren vonden de ijsjes gretig aftrek. Reden genoeg voor mijn zoon om de hele dag fanatiek de prijzen voor een ijsje te roepen door de straat. Het was dan ook héél erg warm. Mensen die eerst wat moesten lachen om het manneke kwamen na een bezoek aan de overburen, die in de volle zon stonden, tóch maar een ijsje scoren. Kassa!

De warmte zal ook de hoofdreden zijn geweest dat het niet zo druk was. Verder lagen de verkooppunten dit jaar ook erg verspreid door de wijk én was er natuurlijk veel concurrentie voor een leuke dag met het centrum van Helmond. Mensen kwamen verspreid over de dag in kleine groepjes te voet of op de fiets.

Bovenstaande werd beaamd door mijn medeverkopers. Al waren de mensen die ik gesproken had niet ontevreden met de verkoop. Genieten van het mooie weer, elkaar en daarbij een leuke zakcent verdienen. Want de mensen die wél de moeite hadden genomen om een rondje door de buurt te maken hadden gelukkig de portemonnee meegenomen. Dus alles bij elkaar was het erg rustig, erg warm maar toch ook best geslaagd.

Wat mijn zoon betreft gaat hij volgend jaar weer ondernemen. Maar eerst met papa naar de speelgoedwinkel. Ik hoop volgend jaar vooral minder zooi te hebben.

[Verslag en Foto’s: Ivo Mikkers]

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *