Slijterij Brandewijn ziet kansen en toekomst in Brandevoort

Wat doe je als je drukke leven als DJ, producer en organisator van evenementen onvoorzien rustig wordt door corona? Als je Aernout Ackermans heet, start je een slijterij. Sinds 1 april 2021 is ‘Brandewijn’ in de wijk Brandevoort een feit.

Het is nog niet helemaal af en het is ook nog niet overal doorgedrongen dat nieuwe slijterij ‘Brandewijn’ is gevestigd aan De Plaetse 56. Dit is deels bewust en deels dankzij corona. ‘Er is bewust voor gekozen om geen officiële opening te houden in deze tijd,’ vertelt Ackermans. ‘Gelukkig vallen we onder essentiële winkels en dus kunnen mensen gewoon binnenstappen zonder afspraak. Dat doen ze en er komen ook al mensen terug.’

Het blijkt dat het eigenlijke plan was om in maart te openen, maar er waren vertragingen door de heersende pandemie. Diezelfde pandemie heeft wèl voor gezorgd dat Brandevoort weer een slijterij heeft, na het vertrek van Gall&Gall. Hoe zit dat? ‘Ik woon hier en als ik met de kinderen naar school liep, kwam ik steeds langs dit leegstaande pand. Vóór corona was ik aan het doorbreken als DJ Doctor Terror, producer en organisator. Dat stopte, en met mijn horeca-achtergrond bedacht ik dat een wijk als Brandevoort toch een slijterij behoord te hebben. Ik kijk graag waar kansen liggen, niet naar wat niet kan. Nu ligt mijn focus hier. Het is leuk en interessant om steeds meer kennis te vergaren over de herkomst en processen van de dranken.’

Kwaliteit in elke prijsklasse

Die focus ligt op kwaliteit, aldus Ackermans. De zaak straalt een rustige sfeer uit. In de houten schappen staan mooie wijnen uit onder andere Italië, Frankrijk en Spanje. Natuurlijk zijn ook de likeuren en champagne aanwezig en whiskey. ‘Daar ligt mijn passie,’ vertelt Ackermans. ‘Bij whiskey en goede wijnen. Het assortiment is zelf samengesteld. Kwaliteit is daarbij leidend, in iedere prijsklasse.’ Een ruime plek in de slijterij is ingeruimd voor de streek- en speciaalbieren vanuit de hele wereld. Speciale kruiden worden verkocht om je drankje een extra beleving mee te geven.

Het mag nu nog rustig zijn, voor de toekomst heeft Ackermans plannen genoeg. Er gaan ‘tastings’ komen, proeverijen voor bier en wijn. Cocktailworkshops die gegegeven worden door collega Imke van Elderen, en nog veel meer. De proeverijen ziet Ackermans al helemaal voor zich. ‘Met een mooie presentatie, een plankje erbij, wellicht in samenwerking met de slager. Straks, in de zomer, in de markthal met muziek erbij door een DJ. Gezellig.’ En de naam ‘Brandewijn’? Die viel hem gewoon in en zeg nou zelf. Perfect toch?

‘Brandewijn’Slijterij Brandevoort

De Plaetse 56

Helmond

Openingstijden dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 20.00.

Verslag en fotografie: Franziska Weissenbacher

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00