Op woensdag 8 februari heeft wethouder Arno Bonte in het Keiebijtersbos de plaquette onthuld met daarop de namen van alle aanwezige eikenbomen. Hij werd daarbij vergezeld door voorzitter Peter Adriaans, Ingrid Coppelmans en Jorgen Bijsterveld van de Keiebijters. Dit stukje bos in de Warande hebben de Keiebijters tijdens hun 33-jarig jubileum in 1995 aangeplant als cadeau voor de stad.

Onder het mom van ‘Zo laang er eikels valle, Blie Helmond carnavalle’ werd er in 1995 ter ere van iedere Prins een eik geplant. Op een koperen bordje stond de naam van de eik en de betreffende Prins. Helaas waren deze bordjes zeer gewild onder voorbijgangers. Om wel duidelijk te maken welke eikenbomen er staan, zijn alle Latijnse en Nederlandse namen van de eikenbomen verzameld op één overzichtsbord. Deze plaquette is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Helmond.

Bomencatalogus
De gemeente heeft de eikenbomen ook opgenomen in de Helmondse bomencatalogus. Dat betekent dat de eiken niet zonder vergunning mogen worden gekapt. De SP heeft om deze bescherming gevraagd vanwege de unieke historische betekenis voor de stad.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door CV de Keiebijters

De Keiebijters In 1962 ontstond in twee Helmondse kegelclubs het plan om een vereniging op te richten die voor de stad een stadscarnaval zou organiseren. De Keiebijters werden geboren in een achterafzaaltje, maar groeiden uit tot de motor van het Helmondse carnaval. Medewerkers van de Keiebijters zijn het hele jaar door, op vrijwillige basis, achter de schermen aan het werk om een vlekkeloos carnavalsseizoen te organiseren. Vaste onderdelen die de Keiebijters organiseren zijn ieder jaar: – Het Hints & Prinseroaje waarbij de nieuwe prins Briek geraden kan worden; – Het KeieKletstoernooi wat uitgezonden wordt op omroep Brabant; – Het Keikesfist; – Het Concert Carnavalesque; – De plechtige zitting van de Keijologische Hogeskool; – De Stadssleuteloverdracht van de burgemeester aan prins Briek op carnavalszaterdag; – De Grootste Optocht van het Zuiden op carnavalszondag; – Het Prijsbloaze op carnavalsmaandag; – Het Klurredweile op carnavalsdinsdag. Én natuurlijk is er het rituele opgraven van het Helmondse carnavalssymbool de kei aan het begin van Carnaval en het begraven ervan op carnavalsdinsdag om 23.11 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *